Αλέξης Μητρόπουλος: Δώστε παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες…

 

Έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει παράταση στην προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες που λήγει αύριο, απηύθυνε μιλώντας στον Realfm 97,8, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Η απόφαση της ολομέλειας λειτουργεί ως νόμος, λειτουργεί έναντι πάντων. Κάθε πολίτης που θεωρεί ότι είναι υπόχρεος, μετά την απόφαση του ΣτΕ ευλόγως περιμένει μεγάλη παράταση. Περιμένει από μία χρηστή διοίκηση να μην επιμείνει σε εφαρμογή αντισυνταγματικών ρυθμίσεων όπως κρίθηκαν από το ΣτΕ. Περιμένω μέχρι το μεσημέρι η κυβέρνηση να δώσει μεγάλη παράταση» ανέφερε ο κ.Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν αρκεί η δημοσίευση νέων υπουργικών αποφάσεων, αλλά πρέπει να αλλάξει ο νόμος. «Οι δικαστές λένε ότι μέσα από την αντικήρυξη ως αντισυνταγματικών πέντε ρυθμίσεων του νόμου, πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Δεν αρκεί η νέα ΚΥΑ, επιβάλλεται και κάνω έκκληση γιατί λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, η κυβέρνηση ψύχραιμα να δώσει μετάθεση της χρονολογίας, μια μεγάλη παράταση.

Περιμένω να μελετήσει την απόφαση, θεωρώ ότι δεν έχουν κατανοήσει τα αρμοδία κυβερνητικά στελέχη την απόφαση. Οι ανώτατοι δικαστές αναγνώρισαν ότι να υποχρεούται κάποιος να δηλώνει προγονικά κειμήλια που τα έφερε από τον Πόντο ή την Κασπία και να δηλώνει χρήματα εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία έχει στο σπίτι του ή αλλού παραβιάζει συγκεκριμένες διατάξεις κ.α. Δεν είναι τόσο ρηχό το θέμα όπως θέλει να το εμφανίζει η κυβερνητική πλευρά» υποστήριξε.
SHARE