Αιφνιδιαστική απόφαση Τσίπρα – Υφυπουργός Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος

papaggelopoulosΤην αναβάθμιση ου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε υφυπουργό του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

Η ορκωμοσία του κ. Παπαγγελόπουλου θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου  και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα,   σήμερα στις 18.00. Ο κ.  Παπαγγελόπουλος θα ορκισθεί  από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελέας εποπτεύον την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.

Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

SHARE