Αιτωλοακαρνανία: Το …”βιολί” τους οι “μαϊμού” τυφλοί και κωφάλαλοι

Δύο στους 10 επιδοματούχους έπαιρναν παράνομα το επίδομα κωφαλαλίας και σχεδόν 3 στους 10 το επίδομα τυφλότητας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, έδειξαν οι επανέλεγχοι των ΚΕΠΑ.

Σε σύνολο 44 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 9 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα, ενώ 35 από αυτούς το δικαιούνταν. Η παραβατικότητα ανέρχεται στο 20,45%. Ποσοστό 27,38% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων τυφλότητας στο ίδιο νομό, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα.
Σύμφωνα με τις επιτροπές των ΚΕΠΑ παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μη προσέλευσης και της αναβολής εξέτασης περιστατικών τόσο στην περίπτωση των επιδοματούχων κωφαλαλίας όσο και στην περίπτωση των επιδοματούχων τυφλότητας.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: «Τα ευρήματα των επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας και τυφλότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατέδειξαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Ήδη έχουν αποσταλεί τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λάμβαναν παράνομα. Δυστυχώς, αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό δεν προσήλθε στους ελέγχους.
Για αυτούς τους επιδοματούχους δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στο πλαίσιο νέου ελέγχου που θα διεξαχθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, να προσέλθουν ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα καταβολής του επιδόματός τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διακοπεί και γι’ αυτούς η χορήγηση του επιδόματος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, όπως έχουμε δεσμευτεί άλλωστε, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται αποκλειστικά σε αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη».
SHARE