Αίγυπτος: Ξέμεινε από ζάχαρη – Ουρές για ένα σακουλάκι – Στα ύψη οι τιμές

Egyptians gather to buy subsidised sugar from a government truck, after a sugar shortage in retail stores across the country, in Cairo, Egypt, October 14, 2016. Picture taken October 14, 2016. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Στην κατάσχεση 9.000 τόνων ζάχαρης προχώρησε η κυβέρνηση της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια αιφνίδιων ελέγχων σε εργοστάσια και αποθήκες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας τη Δευτέρα, περιγράφοντας το γεγονός ως αναγκαιότητα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη του προϊόντος.

Η ζάχαρη έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τα σούπερ μάρκετ, ωθώντας τα μέσα ενημέρωσης να μιλούν για κρίση και την κυβέρνηση να αυξάνει άμεσα τις εισαγωγές παρά την οξεία έλλειψη δολαρίων και την κατακόρυφη αύξηση της τιμής της παγκόσμια.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν προβεί σε αιφνίδιους ελέγχους σε εργοστάσια ζάχαρης και διανομείς τις τελευταίες μέρες, καθώς επιρρίπτουν ευθύνες σε εμπόρους και προμηθευτές για αποθεματοποίηση και παράνομη διακίνηση προϊόντος.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαΐλ δήλωσε σε συνέντευξη στο αιγυπτιακό κανάλι CBC ότι οι έλεγχοι είχαν «θετικό αντίκτυπο» και ότι τα αποθέματα ζάχαρης είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας τους επόμενους τρεις μήνες.

SHARE