ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

TSIPRAS.17.1.13Σε πολιτική αυτοκτονία οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου, καθώς κορυφαία στελέχη διατηρούν διαρκώς στο προσκήνιο το ζήτημα επιστροφής στη δραχμή. 

Μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, να “τράβηξε το αυτί” του συνήθη υπόπτου Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατηγορώντας τον ότι ανασύρει διαρκώς το ζήτημα της δραχμής, ωστόσο αυτό δεν εμποδίσει άλλα πρωτοκλασσάτα στελέχη να προκαλούν.

Είναι φανερό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει το τοπίο εντός του κόμματός του και να βάλει τέλος στη ζημιογόνο αυτή συζήτηση.

Η Κουμουνδούρου δεν έχει αντιληφθεί την τεράστια πολιτική και εκλογική ζημιά που προκαλεί στο ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση ευρώ – δραχμής, καθώς οι Έλληνες ψηφοφόροι το τελευταίο που επιθυμούν είναι μια τέτοια αποσταθεροποιητική συζήτηση, μετά από τόσες θυσίες.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ,  επανέφερε το θέμα του δημοψηφίσματος.

Το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στην ανοιχτή εκδήλωση της Κίνησης «Πράττω» με θέμα «Τα προβλήματα και οι δυσκολίες της Κυβέρνησης Σωτηρίας της Χώρας», αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον συναντήσει πιέσεις, δηλαδή βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές.

«Θα απαντήσουμε, με τον τρόπο που ξέρουμε, με το δημοκρατικό τρόπο. Αν βρεθούμε σε δίλημμα, το δρόμο τον ξέρουμε, θα απευθυνθούμε στο λαό», είπε ο κ. Δραγασάκης, ενώ και ο κ. Νίκος Κοτζιάς δεν αρνήθηκε την περίπτωση προσφυγής στο βέτο αν παίζεται η τύχη της χώρας, όπως είπε.

Τέλος, μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης είπε: «Έλαχε σε εμάς να κόψουμε το νήμα πρώτοι, να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Αν πετύχουμε, θα υπάρξει σίγουρα ντόμινο θετικών εξελίξεων».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μανώλης  Γλέζος,  επανέφερε σήμερα το θέμα της δραχμής, λέγοντας ότι “δεν έχει σημασία για το ΣΥΡΙΖΑ η μορφή του χρήματος (ευρώ ή δραχμή)” [Βήμα FM]

SHARE