ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ – ΑΓΟΡΑ: Αύξηση πωλήσεων – Οι εταιρείες με τις μεγαλύτερες επιτυχίες

Συνολικά πουλήθηκαν 6.462 νέα αυτοκίνητα στην Ελληνική επικράτεια, σε σύγκριση με τα 5.757 του αντίστοιχου περσινού μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο του 2012 είχε καταγραφεί πτώση των πωλήσεων που άγγιξε το 41% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2011.

Παρατηρώντας τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν φέτος τον Ιούλιο είναι εμφανές πως η αύξηση του τουρισμού έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στην αγορά αυτοκινήτου, με τις εταιρείες ενοικιάσεων να ενισχύουν το στόλο τους ώστε να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση.
Ετσι μάρκες όπως οι Hyundai, Seat, VW, Opel, Toyota που διαθέτουν μικρά αυτοκίνητα, κατάλληλα για ενοικιάσεις, πρωταγωνίστησαν. Η Seat μάλιστα, με την έλευση των νέων Leon, Ibiza και Mii, γράφει μερίδια ρεκόρ (6,2% τον Ιούλιο) στην Ελληνική αγορά.

Στα αξιοσημείωτα η αύξηση των πωλήσεων της Volvo με την έλευση του νέου S60 (2,5% μεριδίου) η οποία, παρότι στηρίζεται εμπορικά ουσιαστικά σε δυο μοντέλα (V40 και S60), ξεπέρασε την Audi (2,4%) της πληρέστατης γκάμας, οι πωλήσεις της οποίας ενισχύονται αυτή την περίοδο με το μικρό Α1, κατηγορία που δεν καλύπτει ακόμα η Volvo.

Σημαντική είναι και η σταθερή πορεία στις καλές (για τα νέα δεδομένα της Ελληνική αγοράς) επιδόσεις που δείχνει η Mercedes, η οποία κρατάει τα μερίδια της από τον Μάρτιο και μετά.  Ομοίως και η Skoda η οποία φλερτάρει με το 7% μεριδίου, που είναι από το υψηλότερο που έχει καταγράψει στην Ελλάδα.

Στο συνολικό… πρωτάθλημα των πωλήσεων, η Toyota προηγείται και την ακολουθούν πολύ κοντά οι VW, και Opel. Το ερώτημα είναι αν θα αλλάξουν τα δεδομένα των πωλήσεων από τον Σεπτέμβριο και μετά, με την κίνηση κάποιων εισαγωγικών να αλλάξουν την τιμολογιακή τους πολιτική, όπως η δραστική μείωση των τιμών που έκανε η Seat (στο Mii) η Ford (σε Ka, Fiesta και Focus), σε αντίθεση με την VW που αύξησε τις τιμές της.
Το σίγουρο είναι οτι ο χειμώνας που έρχεται θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά αυτοκινήτου…

 

πηγη: protothema.gr

SHARE