ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: “Καταρρέουν” λέει ο Α. Μητρόπουλος – “Έχουν χάσει 65 δισ.”

Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται σε κατάρρευση σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία ελάφρυνση φόρων.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι μέσω του νόμου 4270/2014 που ψηφίστηκε, πρόσφατα, στη Βουλή ουσιαστικά η «κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση μέτρου που διαταράσσει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα», ενώ προσθέτει ότι «δεν θα φέρει καμία φορολογική ελάφρυνση και θα το δείτε αυτό την ερχόμενη εβδομάδα».

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι θα επέλθουν και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μετά και από πιέσεις της τρόικας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, υποστήριξε ότι έφθασαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας της υψηλής ανεργίας, της μείωσης κατά 25% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αλλά και του «κουρέματος» των αποθεματικών τους.

Μάλιστα υποστήριξε ότι – καθώς με βάσει τους παραπάνω λόγους τα ταμεία έχουν χάσει περί των 65 δισ. ευρώ – ενδεχομένως τα ασφαλιστικά ταμεία στο μέλλον να εμφανίσουν αδυναμία καταβολής συντάξεων.

SHARE