ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Εχουν διορίσει 29 καθηγητές για 8 μαθητές!

https://i1.wp.com/www.opinionpost.gr/news/wp-content/uploads/2012/08/sxoleio1.jpg?w=696Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοπρόσαλλης κατάστασης που επικρατεί σε τμήμα της εκπαίδευσης έρχεται να καταδείξει σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής.

Σύμφωνα με αυτό, στον Αϊ Στράτη φοιτούν 8 μαθητές, αλλά για να τους διδάξουν έχουν διοριστεί 29 καθηγητές, από τους οποίους οι 17 φυσικής αγωγής. Από τους 29 οι 11 διδάσκουν και οι 18 έχουν αποσπαστεί.

Είναι γεγονός ότι τις εποχές της δημοσιονομικής ευμάρειας, κάθε καλοκαίρι το υπουργείο διόριζε καθηγητές με βάση τις εκτιμήσεις των στελεχών εκπαίδευσης σε κάθε περιοχή για τα κενά, και συνήθως ο αριθμός των διορισμών ήταν μεγαλύτερος του αριθμού των κενών που ήταν ήδη γνωστά (π.χ. συνταξιοδοτήσεις). Βέβαια, με αυτό τον τρόπο προέκυπταν πλεονάσματα εκπαιδευτικών σε σχολεία.

Και αυτό συνέβαινε σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα η αρχική πρόνοια της πολιτείας να υπάρχει απόθεμα καθηγητών για απρόβλεπτες ανάγκες να λειτουργεί καταχρηστικά, επιτρέποντας την ευνοϊκή μεταχείριση «ημετέρων».

Πάντως τώρα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά.

SHARE