ΑΠΕΡΓΙΑ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά, στάσεις εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες-Διαδηλώσεις στην Αθήνα τη Μ. Τετάρτη

https://i2.wp.com/www.sofokleousin.gr/files/demena_ploia_203933560.jpg?w=696Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά.

Τα πλοία θα δέσουν κάβους από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης προς Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη.

Προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν και οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών αφού ακινητοποιημένοι τη Μεγάλη Τετάρτη θα μείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, ενώ από τις 9 το πρωί θα ξεκινήσουν μεθαύριο τα δρομολόγια του μετρό, αφού τις πρώτες ώρες της βάρδιας οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας.

Επίσης δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μόνο μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας καθώς οι συρμοί δε θα φτάνουν έως το αεροδρόμιο.

Η εργατική Πρωτομαγια θα γιορταστεί φέτος με δυο συγκεντρώσεις. Η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συγκέντρωση τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ ενώ το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 π.μ.

Σημειώνεται ότι για την Πρωτομαγιά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη πανεργατική απεργία ενώ η αργία στον ιδιωτικό τομέα μεταφέρθηκε για την Τρίτη 7 Μαΐου.

SHARE