ΑΝΕΡΓΙΑ: Που είναι το ΠΑΣΟΚ; Οι προτάσεις του εκτός πολυνομοσχεδίου

Νέες τριβές ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και το ΠΑΣΟΚ, εν όψει μάλιστα της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Κυριακή το βράδυ, προκαλεί το γεγονός ότι, στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν συμπεριλήφθηκαν οι προτάσεις της Ιπποκράτους για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είχε υποσχεθεί στο ΠΑΣΟΚ ότι θα συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο την πρώτη από τις τρεις διατάξεις που είχε προτείνει. Όταν όμως αντιλήφθηκαν στην Ιπποκράτους ότι αυτό δεν συνέβη, οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαπας έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον κ. Στουρνάρα, ζητώντας εξηγήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι πρόκειται για… τεχνικό θέμα και αιτιολογήθηκε ότι δεν συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο, καθώς δεν πήρε εγκαίρως στα χέρια του την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, διαβεβαιώνουν πως η ρύθμιση για την ανεργία μπορεί να ενταχθεί το Σάββατο ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

SHARE