ΑΚΙΝΗΤΑ: Τάσεις ανόδου τιμών στην Κίνα και πτώσης στη Μ.Βρετανία

 

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν οι τιμές των ακινήτων στην Κίνα τον Ιούλιο, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των αρχών να θέσουν υπό έλεγχο την ανάπτυξη του κλάδου. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2012, οι τιμές των νέων κατοικιών αυξήθηκαν σε 69 από τις 70 μεγαλύτερες κινεζικές πόλεις.
Πρόσφατα, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων με στόχο τον περιορισμό των κερδοσκοπικών κινήσεων στον κλάδο των ακινήτων, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη φούσκα.
Οι αναλυτές, ωστόσο, παρατηρούν ότι παρά τους περιορισμούς που θέτει το Πεκίνο, η ζήτηση για ακίνητα στη χώρα εξακολουθεί να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές.

 

ΣΤΗ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Πτωτικά κινήθηκαν για πρώτη φορά το 2013 οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Αύγουστο, ωστόσο, η αξία των συναλλαγών στον κλάδο κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι…

Σύμφωνα με την έρευνα της Rightmove, η μέση τιμή των κατοικιών υποχώρησε κατά 1,8% τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του περασμένου μήνα.
Σε ετήσια βάση, ωστόσο, οι τιμές είναι ενισχυμένες κατά 5,5%, γεγονός που υποδεικνύει τη δυναμική αύξηση των τιμών του κλάδου το τρέχον έτος.
Τον Ιούλιο, οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία είχαν αυξηθεί κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 4,8% σε ετήσια.

SHARE