ΑΚΙΝΗΤΑ: Ολοι κατά της νέας αφαίμαξης των ιδιοκτητών

akinhtaΑντιδρούν σχεδόν όλοι οι φορείς της αγοράς για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει αφορολόγητο στον υπολογισμό του νέου ενιαίου φόρου για τα ακίνητα.

«Aν υλοποιηθούν τα σενάρια που εξετάσθηκαν θα καταφέρουν τη χαριστική βολή στην αγορά ακινήτων και θα φέρουν σε πλήρη οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. “Τα σενάρια που εξετάστηκαν στη σύσκεψη για το ύψος του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αν υλοποιηθούν θα καταφέρουν τη χαριστική βολή στην αγορά ακινήτων και θα φέρουν σε πλήρη οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να κατανοήσει ότι η εισπρακτική πολιτική που υλοποιεί, όχι μόνο αποτελεί φραγμό σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, αλλά δεν πρόκειται και να αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα, καθώς φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στη χιονοστιβάδα αυτή των νέων υπέρογκων φόρων”.

Επίσης, τόνισε ότι “ιδιαίτερα στο τομέα της κτηματαγοράς και της οικοδομικής δραστηριότητας, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια νέα φορολογική πολιτική που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους συγκεκριμένους κλάδους, που αναμφίβολα μπορούν να συνεισφέρουν πολλά τόσο στη δημιουργία υπεραξιών όσο και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς ζήτησε ο φόρος που θα επιβληθεί να αντιστοιχεί στην περιουσία του κάθε ιδιοκτήτη, προκειμένου να μπορεί να πληρωθεί.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ μας ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε παλαιοκομουνιστικά τα σενάρια κατάργησης του αφορολόγητου στα ακίνητα.

Όπως είπε, τέτοια σενάρια αμφισβητούν το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιοκτησίας και δεν έχουν καμία σχέση με μία κυβέρνηση που έχει ραχοκοκαλιά ένα φιλελεύθερο αστικό κόμμα.

 

SHARE