ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΤΑΞΙΔΙ: Αυξάνεται στα 20 δολάρια η τιμή για τουριστική βίζα

 

 

tourists egyptΑύξηση κατά 5 δολάρια θα επιβάλει η Αίγυπτος στην τουριστική βίζα από την 1η Μαΐου, η οποία, από 15 δολάρια που είναι σήμερα, θα φτάσει τα 20 δολλάρια.

 

Η «Αλ Αχράμ», που γράφει σήμερα την είδηση, αναφέρεται στις δηλώσεις του Αιγυπτίου Υπουργού Τουρισμού κ.Χισάμ Ζαάζου ότι η μείωση αυτή είναι μικρή και δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά το τουριστικό ρεύμα στη Χώρα του Νείλου.

 

Να σημειωθεί ότι αυτή η απόφαση αυτή επρόκειτο να εφαρμοστεί από πολύ νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2013, αλλά αναβλήθηκε για τον περασμένο Φεβρουάριο και τελικά καθορίστηκε για τον ερχόμενο Μάιο.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, το κόστος της βίζας των 20 δολαρίων για κάθε τουρίστα, κυμαίνεται μεταξύ των χαμηλότερων ποσών σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Πάντως, στο ρεπορτάζ, η έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο αιγυπτιακός τουρισμός δεν έχει καταφέρει να επανακτήσει τα προ των επαναστάσεων νούμερα αφίξεων τουριστών, τα οποία παρέμειναν μειωμένα κατά 28% περίπου τους δύο πρώτους μήνες του 2014, σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του 2013.

 

Σύμφωνα με τις στατιστικές, περίπου 1,3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν συνολικά τον φετινό Ιανουάριο και Φεβρουάριο την πανέμορφη χώρα που αποτελεί από τις σημαντικές τουριστικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

ΠΗΓΗ: http://pyramisnews.gr

SHARE