ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Νέες πορείες μετά τους 72 νεκρούς του Σαββάτου

Υποστηρικτές του ισλαμιστή  Μόρσι, ξεκίνησαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, πορεία προς το στρατιωτικό αρχηγείο πληροφοριών, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του στρατού να παραμείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Μουράντ Αλί είπε ότι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από το τζαμί Ραμπάα αλ-Αντάιγια στο βόρειο Κάιρο, κοντά στο σημείο όπου τουλάχιστον 72 άτομα έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας.

Απεσταλμένος του Ρόιτερς στην Αίγυπτο ανέφερε ότι στην πορεία έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα «το αίμα και την ψυχή μας θυσιάζουμε για τον Μόρσι». Οι εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αρχηγείου πληροφοριών βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου ξεκίνησε η πορεία.

Σήμερα,η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, αναμένεται να συναντηθεί με τον στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και αξιωματούχους του πολιτικού κόμματος Ελευθερία και Δικαιοσύνη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

SHARE