ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ

[UPD] Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος ανατράπηκε από τη λαϊκή εξέγερση του 2011, πρόκειται να απελευθερωθεί από τη φυλακή μέσα στις προσεχείς 48 ώρες.

Και αυτό γιατί ο εισαγγελέας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες, οι οποίες τον βάρυναν, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του, Φαρίντ Ελ Ντιμπ, προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο δικηγόρος του Μουμπάρακ έκανε τη δήλωση αυτή, αφού οι δικαστικές αρχές έδωσαν εντολή ο πρώην πρόεδρος να απελευθερωθεί, μετά την απαλλαγή του στη μία από τις υποθέσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να τον βαρύνουν.

Η μεγάλη σφαγή των ισλαμιστών – 36 κρατούμενοι νεκροί από τα δακρυγόνα – Κλειστά τα τζαμιά

Τουλάχιστον 36 ισλαμιστές κρατούμενοι πέθαναν την Κυριακή από ασφυξία που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία έριξε τα δακρυγόνα πιθανότατα για να αποτρέψει απόπειρα απόδρασης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και οι 36 κρατούμενοι, όλοι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πέθαναν από ασφυξία λόγω των δακρυγόνων και των βομβών αερίου που έπεσαν μέσα στο όχημα που τους μετέφερε σε μια φυλακή κοντά στο Κάιρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι ισλαμιστές κρατούνταν καθώς είχαν απαγάγει έναν αστυνομικό και επιχείρησαν να δραπετεύσουν από μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε συνολικά περισσότερους από 600 ισλαμιστές κρατούμενους.

Η συμμαχία των ισλαμιστών, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίες, κατά της αποπομπής του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, κατήγγειλε τη «δολοφονία» των κρατουμένων και ανέφερε ότι 52 κρατούμενοι είναι νεκροί.

Η Αίγυπτος είναι ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με το στρατό να ελέγχει τις κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ενώ το υπουργείο Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι τα τζαμιά θα είναι πλέον κλειστά μετά από τις ώρες της προσευχής, σε μια σαφή προσπάθεια να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις.

SHARE