ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Νευρικότητα, πιέσεις στη Daimler

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  με τους επενδυτές να είναι λιγότεροι πρόθυμοι να συνεχίσουν το ισχυρό ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,12% στις 7.408 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή πτώση 0,03% στις 12.621 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται οριακά 0,07% στις 5.225 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε οριακή άνοδο κατά 0,1%, συμβαδίζοντας με τις μετοχές και τα blue-chips της ευρωζώνης. Χθες, ο ευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε τις καλύτερες ημερήσιες επιδόσεις του από την νίκη του Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το Reuters.

Η μετοχή της Daimler σημείωσε πτώση 1,5% ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πιθανόν πουλήσει αυτοκίνητα που εκπέμπουν ρύπους πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Ωστόσο, η ενίσχυση των μεταλλευτικών εταιριών κοντά σε υψηλό τριών μηνών προσέφερε στήριξη στον πανευρωπαϊκό δείκτη.

Πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,9% στα 45,09 δολ. το βαρέλι.

SHARE