ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ: Θετικός ο Δ. Στρατούλης στην κατοχύρωσή του στα διαδικτυακά μέσα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α), Γιώργο Μυλωνά και τον Γενικό Γραμματέα, Άγγελο Θεοφανίδη πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ζήτησαν, μεταξύ άλλων, την τροποποίηση της διάταξης του Νόμου 4075/12, την εξαίρεση από την ένταξη της Γ’ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΕΤΕΑ , την καταβολή οφειλών από το ΙΚΑ στη Γ’ Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, την κατοχύρωση του αγγελιοσήμου στα διαδικτυακά μέσα, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και τη δημιουργία κρατικού μηχανισμού για αποδοτικότερο έλεγχο του αγγελιόσημου, αλλά και της εισφοροδιαφυγής.

Ο κ. Στρατούλης τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ υπογράμμισε ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα ακανθώδη ασφαλιστικά τους προβλήματα.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός τους πληροφόρησε ότι η κυβέρνηση είναι θετική ως προς την κατοχύρωση του αγγελιοσήμου, ενώ υπογράμμισε ότι θα εξαγγείλει μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, ανασφάλιστης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Σχετικά με το αίτημα των εκπροσώπων της ένωσης για εξαίρεση της ένταξης της Γ΄ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΕΤΕΑ, ο κ. Στρατούλης τους διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, ενώ αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με ανθρώπινο δυναμικό, τους ενημέρωσε για το αίτημά του προς το αρμόδιο υπουργείο για πρόσληψη νέου προσωπικού.

SHARE