“Όχι” του Γ. Μπαλάφα σε πρόωρες εκλογές και δημοψήφισμα

mpalafas“Δεν είναι επιλογή μας ούτε οι εκλογές, ούτε τα δημοψηφίσματα, ούτε τίποτα”, ξεκαθάρισε ο Β΄ αντιπρόεδρος Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και πρόσθεσε ότι “θέλουμε να βρεθεί λύση εντός της ευρωζώνης και γρήγορα. Επείγει”.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 984” τόνισε: “Έχω μπροστά μου την συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη και δεν λέει πουθενά η φράση “εκλογές ή δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου. Ξέρετε, κάποιες φορές ρωτούν και εμένα με πιεστικό τρόπο “και αν δεν και αν δεν”, 25 “αν δεν”. Δεν απαντάμε σε 25 “αν δεν”. Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση, πας να κερδίσεις τη διαπραγμάτευση στην λογική ενός συμβιβασμού. Αν σε πιέσουν πολύ, τους λες “εντάξει κύριοι τι θέλετε να πούμε; 25 αν δεν, μπορεί και να”. Αλλά το πρόβλημά μας δεν είναι αυτό. Δεν υπάρχει σαν ενδεχόμενο στη θέλησή μας, τη διάθεσή μας ή την επιθυμία μας σε καμιά περίπτωση”.

Eπιπλέον πρόσθεσε: «Με όλο τον σεβασμό που έχουμε στον Μανώλη Γλέζο είναι η δεύτερη – τρίτη φορά, που όντας κάπως μακριά από τα άμεσα δεδομένα, κάνει μια δήλωση που νομίζω ότι δεν είναι σωστή. Εμείς το ζούμε κάθε μέρα, περνάμε από έξω. Βρέθηκαν 15 παιδιά -εφτά αγόρια, εφτά κορίτσια-, η κοινή γνώμη είχε μια ορισμένη άποψη, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, υπήρξε μια πολύ λάιτ αντιμετώπιση του ζητήματος. Μη λέμε μεγάλες κουβέντες, αυτά τα “ωμές παραβιάσεις” κ.λπ.. Δεν βοηθούν. Όταν δεν είμαστε πολύ κοντά, μέσα στα πράγματα, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Είναι αυτό που είπα από την πρώτη μέρα της ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων. Περισσότερη φειδώ στα λόγια».

SHARE