“Όχι” σε ανεξάρτητη Σκοτία λένε πάνω από 100 επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων

Την αντίθεσή τους με την ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Σκωτίας εξέφρασαν περισσότεροι από 100 επικεφαλής επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη έως τώρα παρέμβαση της επιχειρηματικής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου στη συζήτηση για το επερχόμενο δημοψήφισμα.

Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου εάν η Σκωτία, η οποία έχει πληθυσμό μόλις λίγο πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μια σημαντική περιοχή για τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας, θα ολοκληρώσει την ένωση της με την Αγγλία και θα εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ανοιχτή επιστολή τους οι επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι η έκβαση της ιστορικού δημοψηφίσματος της 18η Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες γενιές. «Ως δημιουργοί θέσεων εργασίας, έχουμε εξετάσει προσεκτικά τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές» αναφέρουν οι επιχειρηματίες. «Το συμπέρασμά μας είναι ότι δεν είναι προς το επιχειρηματικό συμφέρον η ανεξαρτησία».

Η ανακοίνωση- επιστολή των επιχειρηματιών της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει επίσης ότι υπάρχει αβεβαιότητα για σημαντικά ζητήματα όπως το νόμισμα, οι φορολογικές ρυθμίσεις οι συντάξεις, η ένταξη στην ΕΕ και η στήριξη των εξαγωγών. 

Μεταξύ των στελεχών που υπογράφουν την επιστολή παρέμβαση κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας είναι ο Άντριου Μακένζι διευθύνων σύμβουλος της BHP Billiton Plc, ο Ντάγκλας Φλίντ πρόεδρος της HSBC Holdings Plc, ο Σίμον Τόμσον διευθύνων σύμβουλος της Cairn Energy Plc και ο Άνγκους Κόκμπουρν προσωρινός επικεφαλής της Aggreko Plc.

SHARE