Όργιο φοροδιαφυγής στο Πολυτεχνείο – Αδήλωτα 20.000.000 ευρώ

Υπόθεση φοροδιαφυγής σε ειδικό λογαριασμό του ΕΜΠ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο ειδικών ελέγχων που διενήργησε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιχειρησιακή Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, πραγματοποίησε έλεγχο στον Ειδικό Λογαριασμό Αξιοποίησης Κονδυλίων του ΕΜΠ. Διαπιστώθηκε ότι κατά τα έτη 2002 – 2013, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις εισοδήματος με συνέπεια την μη απόδοση φόρου ύψους 20.796.216 ευρώ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο άλλων ελέγχων:

* Διαπιστώθηκε προσαύξηση περιουσίας σε συνταξιούχο του ΟΑΕΕ ποσού 4.521.670 ευρώ δεν δικαιολογείτο από τις φορολογικές του δηλώσεις.

*Εντοπίστηκε τεχνική εταιρεία, δεν υπέβαλε δήλωση υπεραξίας μετοχών για το έτος 2013 και δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 5.344.000 ευρώ.

• Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα για την εικονική μείωση του κυβισμού των αυτοκινήτων, άνω των 1929 cc, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας. Εμπλέκονται ιδιωτικά ΚΤΕΟ, Διεκπεραιωτές, συνεργεία, μηχανολόγοι και έμποροι παλαιών αυτοκινήτων. Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου έχει εντοπίσει 36 περιπτώσεις

Έχουν ζητηθεί όλοι οι σχετικοί φάκελοι από το Υπουργείο Μεταφορών και την Γ.Γ.Π.Σ, προκειμένου να γίνει διασταύρωση φακέλου και οχήματος από το ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η όλη έρευνα εποπτεύεται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

SHARE