Κηδεύτηκε ο επιχειρηματίας Νίκος Χαΐτογλου

 

upd Το τελευταίο “αντίο” στον επιχειρηματία Νίκο Χαΐτογλου, που πέθανε σε ηλικία 90 χρονών, είπαν σήμερα η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι.

 

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, που τελέστηκε στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, παρέστησαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρώην βουλευτές και η σύζυγος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία.

 

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο επιχειρηματίας Νίκος Χαΐτογλου, που υπήρξε επί σειρά ετών «μπροστάρης» της ομώνυμης επιχείρησης παραγωγής χαλβά.

Γεννημένος το 1924 στη Θεσσαλονίκη από γονείς Μικρασιάτες, ο Νίκος Χαΐτογλου τελείωσε την Εμπορική Σχολή και από νεαρή ηλικία μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση, το όνομα της οποίας έμελλε να γίνει συνώνυμο του προϊόντος που παρήγαγε. Αφού πέρασε από την παραγωγή, στην πώληση και στη διοίκηση, το 1955 ο εκλιπών ανέλαβε πρόεδρος της εταιρείας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξή της.

O Νίκος Χαΐτογλου ήταν παντρεμένος με την χιώτικης καταγωγής Όλγα Σιδεράκη, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο, οι οποίοι σήμερα είναι διευθύνοντες σύμβουλοι τής εταιρείας Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ. Με «αιχμή του δόρατος» τον ‘μακεδονικό χαλβά’, η επιχείρηση παράγει ευρεία γκάμα παραδοσιακών προϊόντων, παρουσιάζοντας μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

SHARE