«Έσβησε» το βρέφος από τη Λέρο λόγω ασιτίας

Δεν τα κατάφερε το μόλις 34 ημερών βρέφος από τη Λέρο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το μεσημέρι στο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο.

Οι γιατροί της μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, χωρίς να καταφέρουν, καθώς εκτός από τα συμπτώματα ασιτίας παρουσίαζε υποθερμία και σήψη.

Η μητέρα βαρύνεται με την κατηγορία της παραμέλησης βρέφους, ενώ διενεργείται έρευνα στο οικογενειακό της περιβάλλον, όμως φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς η μητέρα ζητούσε απελπισμένα βοήθεια στο διαδίκτυο. Η 23χρονη βλέποντας το παιδί της να “σβήνει” προσπάθησε να βρει υποστήριξη και απαντήσεις μέσα από το ίντερνετ, από forum για νέες μητέρες. Η 23χρονη μητέρα ήταν μόνη, χωρίς μεταφορικό μέσο στη Λέρο, ο σύζυγος της ήταν στη μονάδα που υπηρετεί και ο μοναδικός παιδίατρος της Λέρου ήταν αποκλεισμένος στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος είχε γεννηθεί στις 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά.

 

SHARE