Έξω φρενών στο ΠΑΣΟΚ με την πώληση του ΟΛΘ και με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τους άστεγους

 

Δύο “βαριά” περιστατικά αναστατώνουν, εντελώς ξαφνικά,  την κυβέρνηση. Το πρώτο, αφορά στην  ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την έναρξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση του 67% του ΟΛΘ, θέμα γιοα το οποίο το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Δευτέρας εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του. Το δεύτερο περιοστατικό, αφορά στα κοινωνικά προγράμματα για τους άστεγους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και για τα οποία καμία ενημέρωση δεν είχαν στο ΠΑΣΟΚ.

“Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της”.

 

ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Την οργή ττου Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τα προγράμματα υπέρ των αστέγων, για τα οποία κανένα στέλεχος του κόμματος, είτε της κυβέρνησης που προέρχεται από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν ενημερώθηκε.

Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνουν λόγο για αδιανόητο «μικροκομματισμό» και «λογικές Μαυρογιαλούρου», ενώ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε έξαλλος με αυτή την πρωτοβουλία  της ΝΔ.  Προσθέτους επίσης πως τέτοιου είδους πρακτικές δεν βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

Επιπλέον τονίζουν πως για τη συγκεκριμένη απόφαση θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί τουλάχιστον  ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου υφυπουργός Εργασίας, που χειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημειώνουν επίσης πως στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή των υπουργών κκ Γιάννη Βρούτση και Άδωνι Γεωργιάδη δεν κλήθηκε όπως θα έπρεπε κανένα «πράσινο» κυβερνητικό στέλεχος.

SHARE