Έξαλλος ο Α. Τσίπρας με τον Π. Λαφαζάνη – Μεγάλη κόντρα για την δραχμή

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Αλέξη Τσίπρα – Παναγιώτη Λαφαζάνη ξέσπασε χθες στη  συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι θέτει συνεχώς θέματα και αμφισβητεί διαρκώς επιλογές της ηγεσίας. Ο κ. Τσίπρας επέρριψε στον κ. Λαφαζάνη την ευθύνη ότι λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου υπάρχει εσωστρέφεια στο κόμμα και ότι η συζήτηση πάει ακόμη και στο θέμα ευρώ ή δραχμή.

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης είχε εκφράσει την αντίθεσή του και με την πρόταση της ηγεσίας να περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο Κρίτωνας Αρσένης, με αποτέλεσμα να …εκραγεί ο Α. Τσίπρας.

Η ένταση έληξε με διενέργεια ψηφοφορίας επί της υποψηφιότητας του κ. Αρσένη – που τελικά εγκρίθηκε με πλειοψηφία.

“Επιχείρηση” ανασκευής από τον Π. Λαφαζάνη

Με γραπτή δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιχειρεί να …διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του:

“Μια ουσιαστική συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος για την τελική συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου μετετράπη από τα διάφορα συστημικά κέντρα σε «ρήγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ και «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα σε μένα και τον Αλέξη Τσίπρα”.

“Είναι προφανές ότι για όλο το συστημικό πλέγμα η ενότητα και η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά κόλαφο και μέγα εμπόδιο για τη συνέχιση των άθλιων επιλογών του σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και σημειώνει ότι “Η δημοκρατία, ο σεβασμός των συλλογικών αποφάσεων και ο ριζοσπαστισμός συνιστούν αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις οποίες καινοτομεί, πρωτοπορεί και ξεχωρίζει στην πολιτική ζωή, την ώρα που στην αντίπερα όχθη κυριαρχούν και εντείνονται ο κομματικός δεσποτισμός, ο πολιτικός αυταρχισμός, η κοινωνική λεηλασία, η παράδοση της χώρας σε ξένα κέντρα, ο πανικός και τα αδιέξοδα”.

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης επικαλείται την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, με όλα τα μέλη και τα στελέχη του στην πρώτη γραμμή, πορεύεται για μια μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, η οποία θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας πορείας προοδευτικής ανόρθωσης και αναγέννησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα”.

SHARE