Ένοπλους φρουρούς τοποθετούν στα σχολεία οι Αμερικανοί

Μια αγροτική κοινότητα του Οχάιο, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, αποφάσισε να δώσει όπλα στους φύλακες των σχολείων της για να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών της, σχεδόν ένα μήνα μετά τη σφαγή 26 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν 20 παιδιά, από έναν νεαρό οπλοφόρο σε ένα σχολείο στο Κονέτικατ.

Σε ένα μήνυμα προς τους γονείς που αναρτήθηκε χθες Πέμπτη στον δικτυακό τόπο της σχολικής διεύθυνσης του Μονπελιέ, ένας υπεύθυνος εξηγεί ότι το συμβούλιο της τοπικής διοίκησης αποφάσισε να δώσει όπλα στους φύλακες «για να βελτιώσει και να ενισχύσει την ασφάλειά μας».

Τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης των σχολείων θα φέρουν τα όπλα αφού πρώτα εκπαιδευτούν σε αυτά τον Μάρτιο, ενώ οι δάσκαλοι και τα μέλη του παιδαγωγικού προσωπικού που έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές δεν θα είναι οπλισμένοι, διευκρίνισε.

Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε πολλές άλλες αμερικανικές πολιτείες και η εφημερίδα Washington Post αναφέρει ως παράδειγμα σήμερα την περίπτωση μιας κομητείας στην Πενσιλβάνια (ανατολικά) όπου έχουν προσληφθεί συνταξιούχοι αστυνομικοί που φέρουν όπλα και κάνουν περιπολίες μέσα στα σχολεία.

Στο Νιου Τζέρσεϊ (ανατολικά), όλα τα σχολεία στη μικρή πόλη του Μάρλμπορο παρακολουθούνται από ένοπλους αστυνομικούς, ένα μέτρο που παρουσιάζεται όμως ως προσωρινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE