Ένας Γερμανός στο “τιμόνι” της ΔΟΕ

thomasBACHΟ Γερμανός Τόμας Μπαχ είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ και θα αντικαταστήσει τον Ζαγκ Ρογκ, ο οποίος αποσύρθηκε ύστερα από θητεία 12 χρόνων. 

 Ο Τόμας Μπαχ ήταν αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και το φαβορί για τη θέση του προέδρου, καθώς είχε καλές σχέσεις με πολλούς από τους αθάνατους, τους οποίους άλλωστε συναναστρέφεται πολλά χρόνια.
 Ο 59χρονος Μπαχ, είναι δικηγόρος και πρόεδρος της γερμανικής ολυμπιακής επιτροπής. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ που έχει αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης, καθώς το 1976 είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο με τη γερμανική ομάδα στην ξιφασκία.
Υποψήφιος για την προεδρία ήταν επίσης ο ουκρανός επικοντιστής Σεργκέι Μπούμπκα, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον χώρο του αθλητισμού.
Συνολικά, οι υποψηφιότητες ήταν έξι. Οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν ο ελβετός ισχυρός άνδρας της κωπηλασίας Ντένις Οσβαλντ, ο – επίσης αντιπρόεδρος της ΔΟΕ – Ενγκ Σερ Μιανγκ από τη Σιγκαπούρη, ο Ρίτσαρντ Καριόν (Πουέρτο Ρίκο), επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας πυγμαχίας, Γου, από την Ταϊβάν.
SHARE