Οι Έλληνες που σήκωσαν λεφτά απ’τις κυπριακές τράπεζες ενώ ήταν κλειστές – Υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και αθλητές στην λίστα

Όσο διάστημα παρέμεναν κλειστές οι τράπεζες στην Κύπρο , καταθέσεις Ελλήνων από τη Λαϊκή Τράπεζα έκαναν φτερά για το εξωτερικό, όπως προκύπτει από λίστα που δημοσιοποιήθηκε με άτομα που έβγαλαν εκείνη την περίοδο τα λεφτά τους στο εξωτερικό , μεταξύ των οποίων βρίσκονται επιχειρηματίες, πολιτικά στελέχη της Ελλάδας και της Κύπρου, Ρώσοι ολιγάρχες, και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.

Στη λίστα θέση έχουν δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που απασχόλησαν την κοινή γνώμη με την εμπλοκή τους σε σκανδαλώδεις υποθέσεις και όπως δείχνουν τα στοιχεία στις 8 Μαρτίου έβγαλαν 500 χιλιαδες ευρώ ο καθένας.

Επίσης, μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και η σύζυγός του εμφανίζονται στις 12 Μαρτίου να αποσύρουν από την Τράπεζα 500.000 ευρώ, εταιρεία συμφερόντων Κύπριου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο real estate και στην Ελλάδα φαίνεται να κάνει αναλήψεις 1.000.000 και 198.000 ευρώ.

Από τη λίστα δεν λείπει εταιρεία συμφερόντων κορυφαίου Κυπριοαμερικανού επενδυτή, που μετέφερε στο εξωτερικό στις 6 Μαρτίου 6.200.000 δολάρια.

Ακόμη, την εμφάνισή τους έκαναν , εταιρείες με έδρα στον Αγιο Ανδρέα Κύπρου, με έναν μέτοχο που απέσυρε το ποσό των 20.000.000 ευρώ.

Επίσης, η λίστα φέρει και το όνομα μιας δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ η οποία έχει «τραβήξει» 400.000 ευρώ.

Παράλληλα, στη λίστα υπάρχει γνωστός τερματοφύλακας, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει ανάληψη 500.000 ευρώ.

SHARE