Έληξε το σόου του ΣΥΡΙΖΑ με την κατάληψη στο Δήμο της Αθήνας

 

Έληξε η κατάληψη του χώρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων από σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και άλλους συμβασιούχους.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης επισημαίνει:

«Σε μία πρωτοφανή κίνηση, για προεκλογική περίοδο, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος, προχώρησε σε κατάληψη του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της Αθήνας, με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των σχολικών φυλάκων.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα. Η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων και υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση».

Νωρίτερα, το χώρο της διαμαρτυρίας είχε επισκεφθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος, στο χαιρετισμό που απεύθυνε στους εργαζόμενους, επισήμανε:

«Δεν είμαστε μαζί σας επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε, ούτε για να σας πούμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Κι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος εμείς θα ήμασταν και πάλι εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος. Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας σ΄ αυτό το δίκαιο αγώνα. Για να ενώσουμε μαζί σας τις φωνές μας, ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, γιατί αυτό σημαίνει ανεργία».

SHARE