Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ! Ελλάς το μεγαλείο σου…

bananiaΕλλάς το μεγαλείο σου… Το ρεύμα έχει κοπεί  στην Εφορία Αμαρουσίου που πραγματοποιείται ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ!

Η ΔΕΗ επιβεβαίωσε τη διακοπή του ρεύματος όπως και το ότι η Εφορία έχει πληρώσει κανονικά τον λογαριασμό στον διαχειριστή, στον οποίο όμως δεν αποδίδεται η συγκεκριμένη πληρωμή, αλλά το χρέος του 1.300.000 ευρώ.

Παρέμβαση Βαλαβάνη

«Οι εφορίες ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Εσόδων. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το ρεύμα κόπηκε από χθες. Είναι μια εταιρία πολύ επώνυμων και γνωστών εταιριών, επώνυμων ανθρώπων. Και εκεί στεγάζεται το κέντρο μεγάλου πλούτου και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου δηλαδή. Πληρώνουν κανονικά το ρεύμα τους, αλλά υπάρχει ένα ρολόι. Και εδώ υπάρχει μια περίπτωση εκβιασμού. Ο διαχειριστής που είναι επώνυμος και πολύ γνωστός, μαζεύει τα κοινόχρηστα. Είναι κάποιοι που δεν πληρώνουν, αφού λένε είναι η Εφορία και δεν θα κοπεί ποτέ το ρεύμα. Από ότι μου είπε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ ο κ.Παναγιωτάκης, χρωστούσε 1.200 ρεύμα τον Νοέμβριο, μπήκε σε ρύθμιση τον Δεκέμβριο και δεν πλήρωσε καμία δόση. Και τώρα έφτασε στο 1.400. Εδιωξαν πριν λίγο επιχείρηση που θα πλήρωνε 2 εκατ.ευρώ για να μπει στην ρύθμιση. Δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Οικονομικοί εισαγγελείς είχαν δώσει εντολές χθες απέναντι σε μεγάλους οφειλέτες, που δεν μπορούν να εκτελεστούν. Χάνει εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο. Επρεπε να μας έχει ειδοποιήσει η κρατική ΔΕΗ. Υπάρχει ένας διαρκής εκβιασμός» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα.Βαλαβάνη στο Mega σήμερα το πρωί.

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο κτιριακό συγκρότημα Atrina λόγω οφειλής, ύψους 1.388.404 ευρώ, προχώρησε η ΔΕΗ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, “Το κτηριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια (1) παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της Διαχείρισης.

Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ Α.Ε να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404.

Στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε.

Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476.

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης”.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega

SHARE