“Έγινα κατάσκοπος γιατί δεν μου έφταναν τα λεφτά της σύνταξης”!

«Η μικρή σύνταξη από τη Γερμανία με έκανε κατάσκοπο» υποστήριξε στον ανακριτή ο 70χρονος Γερμανός ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μια εβδομάδα, για κατασκοπεία, στη Χίο.

Ο 70χρονος, ο οποίος προφυλακίσθηκε, υποστήριξε ότι έπαιρνε μόλις 1.000 ευρώ σύνταξη από το γερμανικό κράτος και είχε οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να υποκύψει αμέσως στις «πιέσεις» Τούρκων πρακτόρων που του ζήτησαν να τους παραδίδει έναντι αμοιβής κρατικά ελληνικά μυστικά και κυρίως φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων από το ακριτικό νησί, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Οπως αναφέρει το «Βήμα» ο 70χρονος επανέλαβε στην απολογία του ότι …προσεγγίσθηκε από τους αγνώστους Τούρκους αξιωματούχους σε καφενείο της Χίου. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξηγήσει «πως οι Τούρκοι γνώριζαν την προέλευσή του, την παρουσία του στο νησί και ότι ήταν διατεθειμένος να συνεργασθεί μαζί τους».

Η ΕΛ.ΑΣ πάντως, ερευνά το ενδεχόμενο ο Γερμανός να είχε στρατολογηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες από τότε που βρισκόταν στην Τουρκία, ενώ παράλληλα εξετάζει το βιογραφικό του προκειμένου να βρεθούν διάφορα στοιχεία τα οποία θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση.

SHARE