Άσμα Αλ Άσαντ: Μια σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα

asma bracelet tΜπορεί η Συρία να «φλέγεται» και τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας να είναι στραμμένα επάνω της όμως για την πρώτη κυρία της Συρίας, την όμορφη σύζυγο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, Άσμα, η… δουλειά είναι πάνω απ’ όλα.

Το Instagram της συριακής κυβέρνησης έχει γεμίσει με φωτογραφίες της 37χρονης Άσμα, οι οποίες, όπως σχολιάζουν πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης, αποσκοπούν στο να δείξουν το διαφορετικό πρόσωπο της Συρίας, ενώ κάνουν λόγο για «αρρωστημένη προπαγάνδα».

Στις εν λόγω εικόνες που έχουν τραβηχθεί από τα τέλη Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου, η γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο Άσμα, ποζάρει μαζί με απλούς πολίτες, μοιράζει συσσίτιο, αγκαλιάζει χαμογελαστή τα παιδιά και όλα αυτά την ώρα που οι δυνάμεις της Συρίας βομβάρδιζαν πολλές πόλεις.

«Στην πραγματικότητα η  Άσμα έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη Μαρία – Αντουανέτα, τελείως αποκομμένη από την πραγματικότητα και τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Συρία», σχολιάζει η Daily Μail στην ιστοσελίδα της.

Σε μια συγκεκριμένη φωτογραφία, η Άσμα εμφανίζεται να φορά ένα βραχιόλι Jawbone UP, ένα  νέο «καυτό» γκάτζετ. Πρόκειται για μια μοναδική εφαρμογή για iPhone και Android που καταγράφει τις δραστηριότητές, όπως το τρέξιμο και το περπάτημα, τις θερμίδες στις τροφές καθώς και τον μεταβολισμό.

Η οικογένεια της Άσμα είναι Συριακής καταγωγής, αλλά σουνίτες. Η Άσμα γνωρίστηκε με τον Άσαντ την περίοδο που εκείνος σπούδαζε στο Λονδίνο. Έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά.

 

Πηγή: protothema.gr

SHARE