Άρειος Πάγος και υπουργός Δικαοσύνης διαψεύδουν τον Μπαλτάκο

Η  Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά την ανάμειξη του ονόματός της στη συνομιλία μεταξύ του Τάκη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«Για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Οσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

 

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑ

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων φέρεται να έχει δηλώσει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, για φερόμενη ενόχληση του πρωθυπουργού με την μη προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις διώξεις, προέβη μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο κ. Αθανασίου απέρριψε τις εικασίες πως η υπόθεση Μπαλτάκου προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία «τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βασιμότητα». «Η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη» στις διώξεις της ΧΑ, εξήγησε ο κ. Αθανασίου.

Απέδωσε δε τις αντιδράσεις Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ σε απόπειρα «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης από τα τυχόν εγκλήματα της ΧΑ, και σε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από τις «ήττες» που έχει υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο-συνομιλίας, ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως ούτε ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν πίστευε ότι είχε βαρύτητα ό,τι ειπώθηκε.

Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Κασιδιάρης θα μπορούσε προ πολλού να παραδώσει το υλικό στις Αρχές, ώστε να βελτιώσει τη θέση του και των συγκατηγορουμένων του.

SHARE