Άντλησε 110 εκ. δολ. από πώληση μετοχών η Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

Η ναυτιλιακή Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη προχώρησε στη διάθεση μετοχών προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για την εξαγορά τριών μεγάλων containerships από την μητρική Capital Maritime & Trading Corp.

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία πούλησε 11,9 εκατ. μετοχές έναντι 9,25 δολαρίων εκάστη, συγκεντρώνοντας 110,07 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ανάδοχοι έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πρόσθετο αριθμό μετοχών εντός 30 ημερών και να αυξηθούν τα έσοδα από τη συναλλαγή κατά επιπλέον 16,51 εκατομμύρια δολάρια. Τα συνολικά έσοδα αναμένεται έτσι να αυξηθούν στα επίπεδα των 127 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα νεότευκτα πλοία για τα οποία προορίζονται τα κεφάλαια που αντλήθηκαν αποτιμώνται στα 195 εκατ. δολαρια και συνοδεύονται με 12ετή ναυλοσύμφωνα με την Hyundai Merchant Marine που προβλέπουν ημερήσια έσοδα 29.359 δολ. για το κάθε πλοίο.

Η Capital Product Partners κατέγραψε καθαρή κερδοφορία ύψους 64,33 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο εξάμηνο του 2013, έναντι 6,59 εκατομμυρίων το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενισχυμένη από την πώληση απαιτήσεών της από την OSG στην Deutsche Bank Securities αντί 32 εκατ. δολ. Τα έσοδα της ελληνικής ναυτιλιακής αυξήθηκαν στα 81,73 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο.

SHARE