Άδωνις: “Άρες μάρες κουκουνάρες” το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

To οικονομικο προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον ΒΗΜΑ FM.

«Έχω μείνει έκπληκτος από χθες. Πρώτη πρόταση ότι θα διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Η ρήτρα ανάπτυξης και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι αυτό που θα ζητήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρώπη, έτσι δεν είναι; Προφανώς, θα του πούνε όχι. Όπως είπαν όχι σε εμάς, καθώς και εμείς την ζητήσαμε, όπως είπαν όχι και στην Γαλλία.

Το αν μας συμφέρει ή όχι (σ.σ.: η αλλαγή κυβέρνησης στη Γαλλία), είναι για εμένα ένα δευτερεύων θέμα, το τι είναι εφικτό ενδιαφέρει εμένα πιο πολύ. Εάν με ρωτάτε για το αν υπάρχει πιθανότητα να πειστούν οι Γερμανοί να πληρώσουν τα χρέη όλων των υπολοίπων, γιατί αυτό σημαίνει διαγραφή χρέους για αυτούς, σας λέω ότι έχει την ίδια πιθανότητα με το να προσγειωθεί τώρα στο στούντιο του Βήμα fm ένας ιπτάμενος δίσκος» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε:

«Αν αυτό δεν το καταλαβαίνει ο κ. Δραγασάκης, ο κατά τεκμήριο σοβαρότερος του ΣΥΡΙΖΑ, φανταστείτε τι κάνουν οι υπόλοιποι. Όταν, λοιπόν, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως πρώτο την διαγραφή χρέους και την ρήτρα ανάπτυξης, αν σου πούνε όχι σε αυτό το πρώτο, τα υπόλοιπα 4 τι θα γίνουν; Παραδείγματος χάριν, 5 δις., τα οποία δεν λέει που θα τα βρει, θα χρηματοδοτήσουν νέες θέσεις εργασίας όπου το κράτος θα τα πάρει πίσω αυτά τα λεφτά από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Μιλάμε για άρες μάρες κουκουνάρες! Αυτό δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα. Το διάβαζα χθες και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Γιάννης Δραγασάκης που έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε το θράσος το πολιτικό να βγει και να πει αυτές τις μπούρδες. Δεν μπορεί στην Ευρώπη του 2014 όταν προχθές γίνανε αυτά στην Γαλλία να βγαίνει ο Δραγασάκης και να λέει στον ελληνικό λαό τέτοια παραμύθια. Είναι εξοργιστικό. Είναι ντροπή για τον κ. Δραγαασάκη».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
Τη θεσμοθέτηση ενός νέου φορολογικού συστήματος, καθώς «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις το υπάρχον, γιατί δεν λειτουργεί», προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» και ανακοίνωσε πέντε μέτρα που θα πάρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί», ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε, επίσης, τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας και τα οποία είναι τα εξής:

– Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους,
– Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου),
– Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία,
– Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους,
– Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

SHARE